Teatergruppen Fotspor

Teatergruppen Fotspor er et ukentlig møtested og lavterskeltilbud i teater for mennesker knyttet til Kirkens Bymisjons arbeidspraksisprogram.

Gjennom teaterøvelser får gruppen trening i skuespillerteknikker, fortellerteknikker, kroppsbeherskelse, stemmeteknikk og sang. Sammen jobber de frem mot større og mindre oppsetninger, ofte i samarbeid med blant annet Kristiansand Symfoniorkester, seniorkoret Sølvstrupene, skuespillere og kunstfagstudenter ved Universitetet i Agder.

I Fotspor jobbes det prosessorientert, og deltakerne er selv med på å utvikle og bearbeide oppsetningene. På den måten får de en rolle i både prosessen frem mot forestillingen og i selve forestillingen.

Teatergruppen Fotspor ble etablert høsten 2009, og er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Universitetet i Agder og Kilden Dialog.

Instruktør og teaterpedagog Christine Helland (Kilden Dialog) og pedagog Birte Myhrstad (UiA) er ansvarlig for Fotspor, som har sine øvelser i Kilden. Vil du vite mer om teatergruppen, ta kontakt på: christine.helland@kilden.com

Desember 2016 leste teatergruppen teksten til Juleevangeliet i julekonserten med samme navn. Konserten ble fremført med Kristiansand Symfoniorkester, Kristiansand Kammer- og Operakor, jentekoret Benedictus og Kildens seniorkor Sølvstrupene. Les anmeldelse her.

Oktober 2016 fremførte Fotspor forestillingen Rebell, rebell! som ble utviklet gjennom et prosessbasert arbeid. I løpet av året 2016 jobbet teatergruppen med å forme forestillingen helt fra bunnen, uten noe manus som utgangspunkt. Forestillingen ble skapt gjennom improvisasjoner, idémyldringer og diskusjoner om hva som interesserer, provoserer og inspirerer dem. Under prosessen og i forestilling utforsket teatergruppen
ulike spørsmål som:
Hva vil det si å være en rebell?
Hvordan faller man utenfor?
Vil man finne veien inn igjen?

Regi og veiledning: Christine Helland og Theis Irgens

Oktober 2015 utviklet og fremførte de forestillingen «Snehvit og de syv dvergene – et moderne eventyr». Også denne gangen sammen med seniorkoret Kilden Sølvstrupene. Manus var skrevet av instruktør og regissør Christine Helland, mens tekstene til ABBAs kjente melodier var skrevet av Sølvstrupenes dirigent Bodil Nørsett. Les omtale her.

Oktober 2014 fremførte Fotspor, sammen med Kilden Sølvstrupene, en forestilling relatert til 200-årsjubileet til grunnloven. De jobbet selv frem ideer og karakterer og sammen med instruktør Christine Helland og sangpedagog Birte Myhrstad laget de en forestilling kalt «Grunnlovsjubileet – et skråblikk».

Desember 2012 og 2013 var gruppen dukkespillere i Kildens store samproduksjon “Juleevangeliet” med Kristiansand Symfoniorkester, Kristiansand Solistensemble, Agder Teater, seniorkoret Sølvstrupene og skolebarn fra Slettheia skole.

Mai 2013 var det en forkortet versjon av Shakespeares «En Midtsommernattsdrøm» som stod på repertoaret.

Mai 2012 spilte de forestillingen “Sandkassen” av Kent Andersson i intimsalen.

Oktober 2011 leste Fotspor diktprogrammet ”Liv og lyst” i foajéen i Kilden, med fiolinistene Nataša Vidaćić og Svetlana Jelic fra Kristiansand Symfoniorkester. Dette programmet er gjennomført ved flere anledninger både i og utenfor Kilden.

November 2010 fremførte gruppen egne og andres tekster sammen med Kristiansand Symfoniorkester, for en stappfull Kristiansand Domkirke til stående applaus.

Kilden

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt