Ung klassisk 2020
Portrettfoto av Inger Margrethe Furre Thommesen
Inger Margrethe Furre Thommesen (bratsj) er solist på konserten i mars 2020.

Kristiansand symfoniorkester søker unge, lovende musikere til prosjektet Ung Klassisk 2020.

Kristiansand symfoniorkester (KSO) har i mange år arrangert konserter i forbindelse med prosjektet «Ung Klassisk» og invitert talentfulle musikere med tilknytning til Agder til å være solister sammen med orkesteret.

Vi er stolte over denne tradisjonen og ønsker nå å utvikle konseptet gjennom å utvide kontaktflaten i musikkmiljøet og involvere flere og yngre musikere fra vår region.

Vi ønsker din hjelp med finne unge musikere, mellom 12-20 år, som har kapasitet til, og glede av, å spille sammen med Kristiansand symfoniorkester på konsertene Ung Klassisk 2020.


Konserten 13. mars 2020

I første halvdel av Ung Klassisk-konserten presenteres en eller flere vinnere av Ung Klassisk-solist konkurransen. Etter pause gis det plass til noen yngre solister og i tillegg blir KSO forsterket med unge musikere i de avsluttende tre verk.

Repertoar

  • Johan Svendsen: Symfoni nr.1 sats 1 (NB! Høyere vanskelighetsgrad enn de andre to stykkene)
  • Edward Elgar: Fra Enigma Variations, Nimrod 2222/4331/1+3 str
  • Jean Sibelius: Fra Karelia Suite: Alla Marcia

Repertoaret er valgt med tanke på å romme musikere i ulike aldersgrupper og med ulike ferdigheter. De unge musikerne skal spille ett stykke hver. De skal altså ikke spille alle tre stykkene.

Eventuelle spørsmål kan rettes til produsent Kjetil Nordhus på kjetil.nordhus@kilden.com
Øvrig kontaktinfo for festivalen Ung klassisk er: Ung klassisk v/Aust-Agder musikkråd, Tlf: 37 00 55 48, aust-agder@musikk.no

Søknadsfrist er 15. november

Irene Svendsen

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt