UngdomsKilden

UngdomsKilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år. Gjennom målrettet og profesjonell opplæring, får fremtidens skuespillere på Sørlandet mulighet til å utfolde og utvikle seg innen teaterfaget.

Målet er å gi unge, talentfulle mennesker innsikt, forståelse og mestring innen ulike sceniske disipliner. Gjennom profesjonell undervisning, faglig veiledning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til talentutvikling og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer. Elevene lærer ulike skuespillerteknikker, utvikler sine estetiske sanser og kunstkritiske blikk, og deltar i kreative teaterprosesser. I tillegg til opplæringen deltar elevene i workshops sammen med andre scenekunstnere og bidrar som skuespillere i oppsetninger.

UngdomsKilden er et samarbeidsprosjekt med stiftelsen Cultiva, og et ledd i satsingen på kompetanseheving og talentutvikling i regionen. Programmet gir elevene et godt grunnlag for å søke seg videre til formell skuespillerutdanning. Målgruppen for UngdomsKilden er motivert ungdom fra Sørlandet med særlig talent og interesse for teaterfaget. Årlig arrangeres det åpne opptaksprøver for nye elever.

UngdomsKilden har undervisning hver torsdag etter skoletid i Kilden Teater og Konserthus. All undervisning er obligatorisk. Prosjektleder og ansvarlig instruktør er Christine Helland. For mer informasjon kan du kontakte ungdomskilden@kilden.com.

Kilden

There is 1 comment on this post
  1. februar 12, 2019, 2:13 am

    […] among others: Alexander Rybak and students from Ungdomskilden (a theatre group for young people) Premiere in Kilden Theatre and Concert Hall in Kristiansand, Norway 28th November 2019. Will last […]

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt