Vinner av kritikerprisen for musikk
Bilde av et symfoniorkester på scenen med kor som står på korgalleriet over orkesteret.
Jordens sang ble urfremført 14. november 2019 i en fullsatt konsertsal i Kilden teater og konserthus.

Kristiansand Symfoniorkester har sammen med komponist Rolf Gupta og dirigent Peter Szilvay vunnet kritikerprisen for verket Jordens sang.

Det kom frem i den direktesendte utdelingen fra Litteraturhuset i Oslo torsdag 17. september.

– Dette er fantastiske nyheter og det er en stor ære for orkesteret å vinne denne prisen sammen med Rolf og Peter. Det gjør meg ekstra stolt at dette var et lokalt samarbeid. Nominasjonen sier noe om kvaliteten som finnes i nærmiljøet her, sier direktør for KSO, Geir Rebbestad.

I tillegg til stort orkester involverte verket Frikirkens kammerkor, Kilden Vokalensemble, Domkirkens guttekor, Kristiansand operakor samt solistene Lydia Mahnkopf og Florian Almedal Sillitoe.

Dette er første gang Kristiansand Symfoniorkester har vunnet kritikerprisen. Rolf Gupta vant i 2006, for sin fremførelse av Beethovens Eroicasymfoni sammen med Kringkastingsorkesteret.

Magnus Andersson, musikkritiker i Klassekampen holdt talen under utdelingen. Han sa blant annet:

Bestillingen av Jordens sang er et forbilledlig eksempel på hvordan det er mulig å legge til rette for at den symfoniske kunsten skal fornyes, og attpåtil med et verk som traff publikum, som kvitterte med stående ovasjoner.

Les hele talen fra utdelingen

To menn i dress som smiler. Komponist Rolf Gupta og direktør Geir Rebbestad.
Komponist Rolf Gupta og Geir Rebbestad, direktør i Kristiansand Symfoniorkester mottar Musikkritikerprisen for 2019/2020 på
Litteraturhuset i Oslo.

Norsk kritikerlags Seksjon for teater, musikk og dans deler årlig ut én kritikerpris for teater, én for musikk og én for dans. Hver av prisene hedrer en fremragende, levende kunstnerisk presentasjon, kåret av landets samlede kritikerstand.

 

Mer om Jordens sang

Irene Svendsen

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt