loader
29. - 31. okt 2020
Intimsalen
Kilden teater, Teater

Susie Wang

Kilden Teater presenterer Susie Wang.

Utfra den gamle horror-oppskriften «take a happy place and take the happy out of it», koker Susie Wang spicy teater med naturlige, unaturlige og overnaturlige ingredienser.

Susie Wang har i løpet av de siste årene etablert seg som en av de mest interessante scenekunstgruppene i Norge. De har brutt med rådende trender og skapt en helt egen form for teaterfiksjon. Med spennende handlingsforløp og imponerende illusjoner, gjør de sært avangardeteater til topp underholdning. I 2019 ble de tildelt Kritikerprisen for forestillingen Mumiebrun, og høster strålende kritikker både i Norge og i utlandet.

Når Susie Wang kommer til Kristiansand, er det for å nyte sola. Etter evigheter i skyggen har to turister endelig kommet fram, og tatt seg et bad etter den lange reisen. De er bleke, vannet er klart, hun ser en fisk og han har fått et sår under foten.  

De er skikkelig fornøyde med stedet de har leid, hagen er nydelig, men de begynner å bli sultne og lurer på om de skal bli hjemme eller gå på restaurant. Vertinnen for feriehuset kommer innom for å gi litt praktisk informasjon og forteller dessuten om solformørkelsen som nærmer seg…   

Susie Wang er interessert i følelser og drifter vi helst vil skjule. Er det dette hemmeligholdet som gjør oss til mennesker? Vi bruker i alle fall masse krefter på å oppføre oss som folk. Det kultiverte fernisset er imidlertid skjørt, og det primitive lekker ut i tide og utide.  

Fordelen med å være primitiv, er at man lettere får kontakt med likesinnede. I denne forestillingen møtes det menneskelige og det umenneskelige i kamp og samrøre og felles håp om evig liv.

Les mer om scenekunstgruppa Susie Wang her.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Susie Wang og Kilden Teater
Støttet av: Norsk Kulturråd

Anbefalt fra 16 år. 

FØRSNAKKER I FORBINDELSE MED SUSIE WANG

Sted: Foajé Nord. 

Førsnakk med teatersjef Valborg Frøysnes og intervjuer Ingrid Anthonsen. I denne samtalen ser de nærmere på Susie Wang. Hva kjennetegner scenekunstgruppa? Hvordan jobber de for å skape sine teaterforestillinger som balanserer mellom menneskets brutale natur, hverdagslivets hendelser, dyp symbolikk og popkulturelle referanser?

Tirsdag 20. oktober kl. 11.15 (NB! Denne dagen er førsnakken med regissør Trine Falch og Ingrid Anthonsen)

Tirsdag 27. oktober kl. 18.15

Onsdag 28. oktober kl. 18.15

Torsdag 29. oktober kl. 18.15

*forbehold om endringer, oppdatert informasjon ligger til enhver tid på siden her. Det er egne arrangementssider til hver førsnakk på kilden.com


Smittevernregler i våre saler

For å ivareta smittevernreglene er antall plasser i salene redusert slik at det vil være en meter til neste person. I Teater- og operasalen, Intimsalen og Multisalen selges billettene unummerert. Du velger her selv sete når du kommer inn i salen. Det vil være både enkle og doble seter i salene. Dersom du skal sitte ved siden av en annen person må den andre være fra samme husstand eller tilsvarende nær kontakt. 

Intimsalen: 50 av 100 seter benyttes – unummererte plasser

 Les mer om våre smitteverntiltak her

Susie Wang består av Mona Solhaug, Martin Langlie, Bo Krister Wallström og Trine Falch. De to siste har bakgrunn i kunstnerkollektivet Baktruppen som var med på å revolusjonere scenekunsten i Europa på 90-tallet. De herjet hemningsløst med teaterkonvensjoner og -tradisjoner, hinsides krav om håndverksmessig kvalitet og tekniske ferdigheter.

Baktruppen var en del av den postmoderne kunsten, der det ikke lenger skulle være én sannhet, eller én historie, men mange og ulike sannheter og historier. Og historien var ikke lenger lineær, men fragmentert og oppstykket.

Med en slik fortid er det faktisk litt oppsiktsvekkende at Susie Wang lager teater med begynnelse og slutt, og med flid i alle ledd. Eller som de selv sier:

«Susie Wang er oppvokst med knust verdensbilde, men i stedet for å reflektere verden i fragmenter, har vi begynt å plukke opp bitene og sette dem sammen til dramatiske forløp.»

Det er ikke dermed sagt at de er blitt konvensjonelle. Susie Wang skyr ingen midler for å lokke publikum med inn i fiksjonen sin. Med lekenhet og fantasi bruker de teatrets virkemidler for alt de er verdt. Og det virker. Vi suges inn i handlingsrekker der det ene tar det andre, men ingenting går slik man tror.

Teaterkortet

Denne forestillingen inngår i Teaterkortet 2020. Les mer om teaterkortet!

Anmeldelser Susie Wang

Her er det samlet anmeldelser av forestillingen til Susie Wang i Kilden

Artikler

Spenstig fiksjon for kropp og sinn

Teatergruppen Susie Wang lager drøyt, grotesk og morsomt teater som utfordrer publikum på nye måter. Møt regissør Trine Falch.

Medvirkende

Portrettbilde av Trine Falch
Foto: Simen Ulvestad

Trine Falch er oppvokst i Drammen, bor i Oslo og er utdannet ved Teatervitenskap (UiB).

Trine hoppet av teaterstudiene for å være med i etableringen av Verdensteatret i 1986, og ble senere del av performancekollektivet Baktruppen. Baktruppen turnerte inn- og utland og var banebrytende innen det som senere er blitt kalt postdramatisk teater. Etter den tid har hun laget en rekke egne forestillinger, performancer og andre kunstprosjekt, bl.a. vist på Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Hålogaland Teater og Kunsthall Oslo.

I 2017 var hun med på å etablere teatergruppa Susie Wang. De har hittil laget THE HUM som er blitt vist bl.a. under Stamsund Internasjonale Teaterfestival, MUMIEBRUN, bl.a. vist under Kampnagel Sommerfestival i Hamburg og BURNT TOAST, som hadde premiere på Black Box Teater i Oslo tidligere i år.

Trine var husdramatiker på Dramatikkens Hus (2016-17), og har bl.a. undervist ved Teaterhøgskolen/KhiO.

Portrettbilde av Bo Krister Wallström
Foto: Simen Ulvestad

Bo Krister Wallstrøm er fra Stockholm og utdannet ved bl. a. Vestlandets Kunstakademi.

Bo har vært aktiv innenfor billedkunst og scenekunstfeltet siden 1989. Han har bl. a. vært medlem i performancegruppen Baktruppen, og medskaper og utøvende i flere forestillinger fremført på nasjonale og internasjonale visningsarenaer for billedkunst, teater og musikk. Han har også deltatt på flere utstillinger, i tillegg til å ha medvirket på offentlige oppdrag. Bo er også initiativtaker til Oslo Kunsthall, Bergen Kunsthall og visningsstedet Landmark. Han har hatt verv og stillinger som bl. a. styreleder for UKS, kunstnerisk leder for Bergen Kunsthall og kurator for flere publikasjoner og scenekunstprosjekt i offentlige rom. I tillegg har han undervist på nasjonale og internasjonale utdanningsinstitusjoner for scenekunst.
Bo er bl. a. ansvarlig for scenografi og økonomi i Susie Wang. 
Portrettbilde av Martin Langlie
Foto: Simen Ulvestad

Martin Landlie er musiker, komponist og lyddesigner.

Martin har lang erfaring og har jobbet med blant annet Valkyrien Allstars, Susie Wang, Gåte, Erik Bye, Hanne Hukkelberg, Odd Nordstoga, Susanne Sundfør og Stein Torleif Bjella.

I 2016 ble Martin nominert til Hedda-prisen som lyddesigner for samarbeid med Goksøyr & Martens på forestillingen Fri. Andre samarbeid i senere tid inkluderer Publikum (Return of the problem, Laksespelet), KIO (Unter Eis), Holm/Falch (Draum om Våren), Willyson/Kristinsdottir (Lille Leiolf, Willylie: Odalen)

Portrettbilde av Phillip Isaksen
Foto: Simen Ulvestad
Portrettbilde av Jon Løvøen
Foto: Simen Ulvestad
Portrettbilde av Antti Bjørn
Foto: Simen Ulvestad

Antti Bjørner fra opprinnelig fra Finland, men har bodd de siste 30 årene i Oslo. Antti har hovedfag fra Institutt for klær og kostyme ved Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Antti er både kostymedesigner og allsidig håndverker. Han er aktuell som tilskjærer og kostymesyer for Jegerbruden ved Ringsaker Operaen. Antti var også kostymedesigner for Den krevende marsjen av Petter Width Kristiansen og Sporvogn til begjær av Grusomheten teater. Antti har skapt kostymer for flere performancer av kunstner Tori Wrånes, og har i en årrekke vært assistent for tekstilkunster John Raustein. Antti har også medvirket i Susie Wang produksjonene The Hum og Burnt Toast.

Portrettbilde av Mona Solhaug
Foto: Simen Ulvestad

Mona Solhaug er fra Oppegård og er utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad og har en MA i Kunst og offentlige rom fra Kunsthøgskolen i Oslo. Mona var med på å starte Susie Wang i 2017 og har medvirket i alle Susie Wangs forestillinger; The Hum, Mumiebrun og Burnt Toast. Mona har tidligere samarbeidet med Bo Krister Wallström, Trine Falch og Martin Langlie på prosjekter som Laksespelet –allmenningens Tragedie, Help it´s a Live!og Problemet veder tilbake. Mona har også tidligere jobbet med kompaniene Transiteatret-Bergen og Verk produksjoner. Og medvirket i filmene Vicino Alla Montagna og Lange flate ballær 1 og 2.

Portrettbilde av Kim Atle Hansen
Foto: Simen Ulvestad

Kim Atle Hansen er fra Sola og er utdannet ved KHiO (2003) og Akademi for Scenekunst (2006).

Kim har medvirket i forestillingene The Hum, Mumiebrun og Burnt Toast med Susie Wang. Kim spiller også i tv-serien Lykkeland og skriver manus for Helt Perfekt. Hans stykke Skilpadder hele veien ned ble spilt på Kilden Teater i 2019.

Portrettbilde av Selome Emnetu
Foto: Simen Ulvestad

Selome Emnetu er fra Stavanger og utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo (2014).

Selome har siden 2016 vært tilknyttet Nationaltheatret og har medvirket i forestillinger som 2 x Medea, Ulven, Personer, steder og ting, Som dere vil, Dekameronen, Reisen til julestjernen, Mot uten grenser og Richard III. Selome har også medvirket i flere filmer og tv-serier som Allerud VGS, Okkupert (sesong 1,2 og 3), Barn, Besatt, Lik meg, Birthright, Zombie Lars og The Rules for Everything.

I 2020 blir Selome å se med Susie Wang ved Kilden Teater.

Portrettbilde av Simen Ulvestad - fotograf Susie Wang
Foto: Simen Ulvestad

Program til forestillingen

Susie Wang var utsolgt allerede før urpremieren! Ønsker du at vi skal kontakte deg hvis det oppstår ledige billetter? Send en mail til billett@kilden.com. Merk emnefeltet med «Venteliste Susie Wang – «dato»». Få med navn og tlf. i mailen. Dersom det skulle dukke opp ledige billetter til valgt dato, blir førstemann på listen kontaktet.

KJØPE BILLETTER

oktober 2020

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt