loader
16. okt 2020 - 13. nov 2020
Intimsalen
Kilden teater, Teater
100 - 200 NOK

Kilden Teater presenterer: Susie Wang

Susie Wang har i løpet av kort tid etablert seg som en av de mest spennende scenekunstgruppene i Norge. De har brutt med rådende trender og skapt en helt egen form for teaterfiksjon. I 2019 ble de tildelt Kritikerprisen for forestillingen Mumiebrun, og har høstet strålende kritikker både i Norge og i utlandet.

Når Susie Wang kommer til Kilden, er det for å lage første del av en trilogi om vold. Handlingen utspiller seg i hjemmets hjerte, kjøkkenet. Det som tradisjonelt har vært kvinnens domene, assosiert med hygge og omsorg, er jo også et voldelig sted, designet for å tilberede og fortære andre livsformer.

Ut fra oppskriften «take a happy place and take the happy out of it» skal Susie Wang forvandle hjemmets hjerte til hjemmets slakteri, og koke teater som vi tipper både vil underholde og forskrekke.

Vi gleder oss til å kunne servere vårt kjære publikum et saftig stykke teater dere neppe har sett maken til!

Forestillingen er en samproduksjon mellom Susie Wang og Kilden teater
Støttet av: Norsk Kulturråd

To av medlemmene, Trine Falch og Bo Krister Wallström, har bakgrunn i kunstnerkollektivet Baktruppen som var med på å revolusjonere scenekunsten i Europa på 80- og 90-tallet. De herjet hemningsløst med teaterkonvensjoner og -tradisjoner, hinsides krav om håndverksmessig kvalitet og tekniske ferdigheter.

Baktruppen var en del av den postmoderne kunsten, der det ikke lenger skulle være én sannhet, eller én historie, men mange og ulike sannheter og historier. Og historien var ikke lenger lineær, men fragmentert og oppstykket.

Med en slik fortid er det faktisk litt oppsiktsvekkende at Susie Wang lager teater med begynnelse og slutt, og med flid i alle ledd. Eller som de selv sier:

«Susie Wang er oppvokst med knust verdensbilde, men i stedet for å reflektere verden i fragmenter, har vi begynt å plukke opp bitene og sette dem sammen til dramatiske forløp.»

Det er ikke dermed sagt at de er blitt konvensjonelle. Susie Wang skyr ingen midler for å lokke publikum med inn i fiksjonen sin. Med lekenhet og fantasi bruker de teatrets virkemidler for alt de er verdt. Og det virker. Vi suges inn i handlingsrekker der det ene tar det andre, men ingenting går slik man tror.

Teaterkortet

Denne forestillingen inngår i Teaterkortet 2020. Les mer om teaterkortet!

Medvirkende

Kunstnerisk lag

KJØPE BILLETTER

oktober 2020

november 2020

Åpningstider:
Man–lør: kl. 11.00 – 16.00
Søndag: stengt